Ingredience
- 500 g vepřové kýty nebo plecka (nakrájené na kostky)
- 1 konzerva kokosového mléka (400 ml)
- 2 lžíce oleje (např. kokosového)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička kari prášku
- Sůl a pepř podle chuti
- 50 g mandlí (plátky)
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup přípravy
- V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek, zázvor a kari prášek a krátce restujte, dokud se vůně neuvolní.
- Přidejte nakrájené vepřové maso, osolte a opepřete. Opékejte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte dusit 20-25 minut, dokud maso nezměkne a omáčka lehce nezahoustne.
- V mezičase si na suché pánvi opražte mandlové plátky dozlatova.
- Podávejte vepřové s kokosovou omáčkou posypané opečenými mandlemi a čerstvým koriandrem. Skvěle se hodí k rýži.