Vepřové v kokosové omáčce s mandlemi

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nebo plecka (nakrájené na kostky)
  • 1 konzerva kokosového mléka (400 ml)
  • 2 lžíce oleje (např. kokosového)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kari prášku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 50 g mandlí (plátky)
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup přípravy

  • V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  • Přidejte česnek, zázvor a kari prášek a krátce restujte, dokud se vůně neuvolní.
  • Přidejte nakrájené vepřové maso, osolte a opepřete. Opékejte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
  • Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechte dusit 20-25 minut, dokud maso nezměkne a omáčka lehce nezahoustne.
  • V mezičase si na suché pánvi opražte mandlové plátky dozlatova.
  • Podávejte vepřové s kokosovou omáčkou posypané opečenými mandlemi a čerstvým koriandrem. Skvěle se hodí k rýži.