Zdravé mandlové sušenky

Ingredience

  • 200 g mandlové mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  • 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • volitelně: nasekaná hořká čokoláda nebo plátky mandlí navrch

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 175 °C a vylož plech pečicím papírem.
  • V míse smíchej mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • V jiné míse vyšlehej vejce, javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt.
  • Spoj suché a mokré ingredience dohromady, vymíchej v hladké těsto.
  • Pomocí lžičky tvoř malé kuličky a lehce je zplošti na plechu.
  • Peč cca 10–12 minut, dokud nezezlátnou po okrajích.
  • Nech vychladnout na plechu – budou křehké, dokud nevychladnou.