Ingredience
- 200 g mandlové mouky
- 1 vejce
- 3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
- 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- volitelně: nasekaná hořká čokoláda nebo plátky mandlí navrch
Postup přípravy
- Předehřej troubu na 175 °C a vylož plech pečicím papírem.
- V míse smíchej mandlovou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné míse vyšlehej vejce, javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt.
- Spoj suché a mokré ingredience dohromady, vymíchej v hladké těsto.
- Pomocí lžičky tvoř malé kuličky a lehce je zplošti na plechu.
- Peč cca 10–12 minut, dokud nezezlátnou po okrajích.
- Nech vychladnout na plechu – budou křehké, dokud nevychladnou.