Ingredience
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g jemných ovesných vloček
- 3 vejce
- 80 g medu nebo javorového sirupu
- 150 g řeckého jogurtu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice (volitelně)
- Špetka soli
- Nasekané ořechy a semínka na ozdobu
Postup přípravy
- Příprava těsta: Smíchejte mleté ořechy, ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
- Spojení mokrých surovin: V jiné misce vyšlehejte vejce s medem a jogurtem do hladké směsi.
- Spojení těsta: Postupně přidávejte suchou směs do mokré, dokud nevznikne hladké těsto.
- Pečení: Těsto nalijte do vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy. Na vrch posypte nasekanými ořechy a semínky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–35 minut, dokud koláč nezezlátne a špejle po vpichu zůstane čistá.
- Servírování: Nechte koláč vychladnout a můžete podávat, například s kapkou medu.