Zdravý ořechový koláč

Ingredience

  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 3 vejce
  • 80 g medu nebo javorového sirupu
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice (volitelně)
  • Špetka soli
  • Nasekané ořechy a semínka na ozdobu

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Smíchejte mleté ořechy, ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a špetku soli.
  • Spojení mokrých surovin: V jiné misce vyšlehejte vejce s medem a jogurtem do hladké směsi.
  • Spojení těsta: Postupně přidávejte suchou směs do mokré, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečení: Těsto nalijte do vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy. Na vrch posypte nasekanými ořechy a semínky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–35 minut, dokud koláč nezezlátne a špejle po vpichu zůstane čistá.
  • Servírování: Nechte koláč vychladnout a můžete podávat, například s kapkou medu.