Bábovka s kokosovým mlékem

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Špetka soli
  • Moučkový cukr na posypání (volitelné)

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Poté přidejte olej a kokosové mléko, dobře promíchejte.
  • Suché ingredience: V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Postupně přisypávejte suché ingredience k mokrým a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Pečení: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 45-50 minut, dokud bábovka není krásně zlatavá a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
  • Dokončení: Nechte bábovku lehce vychladnout, poté ji vyklopte z formy a dle chuti posypte moučkovým cukrem.