Bezlepkové mandlové sušenky

Ingredience

  • 200 g mandlové mouky
  • 80 g moučkového cukru (nebo třtinového cukru)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové kůry (volitelné)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva (bezlepkového)
  • Špetka soli
  • 1 vejce
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • Plátky mandlí na ozdobu

Postup přípravy

  • V míse smíchejte mandlovou mouku, moučkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • Přidejte vejce, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
  • Vypracujte hladké těsto a nechte ho 10 minut odpočinout.
  • Předehřejte troubu na 170 °C.
  • Z těsta tvarujte malé kuličky, lehce je zploštěte a položte na plech s pečicím papírem.
  • Posypte plátky mandlí.
  • Pečte přibližně 12–15 minut, dokud sušenky nezezlátnou.
  • Nechte vychladnout na mřížce.
  • Po vychladnutí můžete sušenky poprášit moučkovým cukrem nebo namočit do čokolády.