Pro těsto:
- 250 g mandlové mouky
- 50 g kokosového oleje, rozpuštěného
- 1 velké vejce
- 1 lžíce medu
- Špetka soli
Pro náplň:
- 300 g čerstvého ovoce (např. jahody, borůvky)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup přípravy:
- Příprava těsta: Smíchejte mandlovou mouku se solí v míse. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, vejce a med. Míchejte, dokud se těsto nespojí a nezačne držet pohromadě. Těsto vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na tloušťku asi 5 mm. Přeneste do koláčové formy a tvarujte dno a okraje.
- Příprava náplně: Ovoce promíchejte s medem a kukuřičným škrobem, aby bylo ovoce pokryté a škrob rozpuštěný. Náplň rovnoměrně rozprostřete na připravené těsto.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud není těsto zlatavé a náplň bublá.
- Dokončení: Nechte koláč vychladnout před podáváním, aby se náplň stihla ztuhnout.