Bezlepkový koláč z mandlové mouky

Pro těsto:

Pro náplň:

  • 300 g čerstvého ovoce (např. jahody, borůvky)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy:

  • Příprava těsta: Smíchejte mandlovou mouku se solí v míse. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, vejce a med. Míchejte, dokud se těsto nespojí a nezačne držet pohromadě. Těsto vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na tloušťku asi 5 mm. Přeneste do koláčové formy a tvarujte dno a okraje.
  • Příprava náplně: Ovoce promíchejte s medem a kukuřičným škrobem, aby bylo ovoce pokryté a škrob rozpuštěný. Náplň rovnoměrně rozprostřete na připravené těsto.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut, dokud není těsto zlatavé a náplň bublá.
  • Dokončení: Nechte koláč vychladnout před podáváním, aby se náplň stihla ztuhnout.