Ingredience
- 200 g celozrnných těstovin (např. penne, fusilli)
- 3 lžíce bazalkového pesta (domácí nebo kvalitní kupované)
- 2 lžíce olivového oleje (volitelně, na zjemnění)
- 2 lžíce mandlových plátků (lehce opražených)
- 1 stroužek česneku (jemně nasekaný, volitelné)
- 1–2 lžíce parmazánu (nebo jiného sýra)
- sůl, pepř podle chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup přípravy
- Těstoviny uvař podle návodu na obalu v osolené vodě – al dente.
- Mezitím si nasucho opraž mandlové plátky na pánvi dozlatova.
- Uvařené těstoviny slij, ale ponech trochu vody z vaření.
- Smíchej těstoviny s pestem, případně přidej trochu vody z těstovin a olivový olej pro krémovější texturu.
- Vmíchej česnek (nebo ho krátce opeč na olivovém oleji, pokud chceš jemnější chuť).
- Servíruj posypané praženými mandlemi, parmazánem a čerstvou bazalkou.