Celozrnné těstoviny s pestem a mandlemi

Ingredience

  • 200 g celozrnných těstovin (např. penne, fusilli)
  • 3 lžíce bazalkového pesta (domácí nebo kvalitní kupované)
  • 2 lžíce olivového oleje (volitelně, na zjemnění)
  • 2 lžíce mandlových plátků (lehce opražených)
  • 1 stroužek česneku (jemně nasekaný, volitelné)
  • 1–2 lžíce parmazánu (nebo jiného sýra)
  • sůl, pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup přípravy

  • Těstoviny uvař podle návodu na obalu v osolené vodě – al dente.
  • Mezitím si nasucho opraž mandlové plátky na pánvi dozlatova.
  • Uvařené těstoviny slij, ale ponech trochu vody z vaření.
  • Smíchej těstoviny s pestem, případně přidej trochu vody z těstovin a olivový olej pro krémovější texturu.
  • Vmíchej česnek (nebo ho krátce opeč na olivovém oleji, pokud chceš jemnější chuť).
  • Servíruj posypané praženými mandlemi, parmazánem a čerstvou bazalkou.