Chléb s pistáciemi a sušenými rajčaty

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g sušených rajčat (nasekané)
  • 50 g pistácií (nasekané)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

  • Ve velké míse smíchej mouku, droždí, sůl a cukr. Přidej vodu a olivový olej a vypracuj hladké těsto. Můžeš přidat trochu více vody, pokud je těsto příliš suché.
  • Těsto nechej kynout na teplém místě asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Po vykynutí do těsta vmíchej nasekaná sušená rajčata a pistácie.
  • Vytvaruj bochník, přendej ho na plech a nech ještě 20 minut kynout.
  • Předehřej troubu na 220 °C a peč chléb asi 25–30 minut, dokud není zlatavý a propečený.