Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 7 g sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g sušených rajčat (nasekané)
- 50 g pistácií (nasekané)
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchej mouku, droždí, sůl a cukr. Přidej vodu a olivový olej a vypracuj hladké těsto. Můžeš přidat trochu více vody, pokud je těsto příliš suché.
- Těsto nechej kynout na teplém místě asi hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Po vykynutí do těsta vmíchej nasekaná sušená rajčata a pistácie.
- Vytvaruj bochník, přendej ho na plech a nech ještě 20 minut kynout.
- Předehřej troubu na 220 °C a peč chléb asi 25–30 minut, dokud není zlatavý a propečený.