Chleba z mandlové mouky

Ingredience

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 5 vajec
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička jablečného octa
  • Špetka soli
  • Volitelné: semínka na posypání (chia, slunečnicová, lněná)

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na chléb pečicím papírem nebo ji vymažte máslem.
  • Připravte suché ingredience: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
  • Připravte tekutou směs: V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej a jablečný ocet.
  • Spojte těsto: Postupně přisypávejte suché ingredience k tekuté směsi a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalijte těsto do formy: Těsto rovnoměrně nalijte do připravené formy a případně posypte semínky.
  • Pečte: Chléb pečte v předehřáté troubě cca 30–40 minut, dokud není zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
  • Nechte vychladnout: Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce, než ho začnete krájet.