Ingredience
- 2 hrnky mandlové mouky
- 5 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžička jablečného octa
- Špetka soli
- Volitelné: semínka na posypání (chia, slunečnicová, lněná)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte formu na chléb pečicím papírem nebo ji vymažte máslem.
- Připravte suché ingredience: V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Připravte tekutou směs: V jiné míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej a jablečný ocet.
- Spojte těsto: Postupně přisypávejte suché ingredience k tekuté směsi a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nalijte těsto do formy: Těsto rovnoměrně nalijte do připravené formy a případně posypte semínky.
- Pečte: Chléb pečte v předehřáté troubě cca 30–40 minut, dokud není zlatavý a špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
- Nechte vychladnout: Po upečení nechte chléb vychladnout na mřížce, než ho začnete krájet.