Domácí marcipán z mandlí

Ingredience:

  • 200 g loupaných mandlí
  • 200 g moučkového cukru
  • 2–3 lžíce vody nebo růžové vody
  • Pár kapek mandlového extraktu (volitelné)

Postup přípravy:

  • Příprava mandlí: Mandle povařte ve vodě asi 2 minuty, poté je oloupejte. Nechte je důkladně oschnout, nebo je můžete lehce opéct na suché pánvi, aby byly suché a křupavé.
  • Mletí: Loupané mandle rozemelte na jemnou moučku v mixéru nebo mlýnku na ořechy.
  • Míchání: Smíchejte mandlovou moučku s moučkovým cukrem a postupně přidávejte vodu nebo růžovou vodu. Směs míchejte, dokud se nevytvoří hladká a kompaktní hmota. Můžete přidat pár kapek mandlového extraktu pro výraznější chuť.
  • Tvarování: Marcipán můžete vytvarovat do různých tvarů podle vašich představ – kuličky, válečky, nebo můžete použít vykrajovátka.
  • Uložení: Hotový marcipán zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice. Před použitím jej nechte při pokojové teplotě mírně změknout