Ingredience:
- 200 g loupaných mandlí
- 200 g moučkového cukru
- 2–3 lžíce vody nebo růžové vody
- Pár kapek mandlového extraktu (volitelné)
Postup přípravy:
- Příprava mandlí: Mandle povařte ve vodě asi 2 minuty, poté je oloupejte. Nechte je důkladně oschnout, nebo je můžete lehce opéct na suché pánvi, aby byly suché a křupavé.
- Mletí: Loupané mandle rozemelte na jemnou moučku v mixéru nebo mlýnku na ořechy.
- Míchání: Smíchejte mandlovou moučku s moučkovým cukrem a postupně přidávejte vodu nebo růžovou vodu. Směs míchejte, dokud se nevytvoří hladká a kompaktní hmota. Můžete přidat pár kapek mandlového extraktu pro výraznější chuť.
- Tvarování: Marcipán můžete vytvarovat do různých tvarů podle vašich představ – kuličky, válečky, nebo můžete použít vykrajovátka.
- Uložení: Hotový marcipán zabalte do potravinářské fólie a uložte do lednice. Před použitím jej nechte při pokojové teplotě mírně změknout