Domácí pistáciová ganache

Ingredience

  • 100 g pistáciové pasty
  • 200 g bílé čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání (33–35 % tuku)
  • Špetka soli

Postup přípravy

  • Příprava čokolády: Bílou čokoládu nasekejte na malé kousky a dejte ji do misky.
  • Ohřev smetany: V malém hrnci zahřejte smetanu, dokud nezačne jemně vřít. Sundejte ji z ohně, než začne bublat.
  • Spojení s čokoládou: Horkou smetanu nalijte na bílou čokoládu a nechte 1–2 minuty stát. Poté směs pomalu promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  • Přidání pistáciové pasty: Vmíchejte pistáciovou pastu a špetku soli, dokud nevznikne hladká, krémová ganache.
  • Chlazení: Nechte ganache vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji přemístěte do lednice na ztuhnutí, pokud ji chcete používat jako náplň nebo polevu.