Ingredience
- 100 g pistáciové pasty
- 200 g bílé čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání (33–35 % tuku)
- Špetka soli
Postup přípravy
- Příprava čokolády: Bílou čokoládu nasekejte na malé kousky a dejte ji do misky.
- Ohřev smetany: V malém hrnci zahřejte smetanu, dokud nezačne jemně vřít. Sundejte ji z ohně, než začne bublat.
- Spojení s čokoládou: Horkou smetanu nalijte na bílou čokoládu a nechte 1–2 minuty stát. Poté směs pomalu promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Přidání pistáciové pasty: Vmíchejte pistáciovou pastu a špetku soli, dokud nevznikne hladká, krémová ganache.
- Chlazení: Nechte ganache vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji přemístěte do lednice na ztuhnutí, pokud ji chcete používat jako náplň nebo polevu.