Hovězí karbanátky s para ořechy

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 malá cibule (najemno)
  • 50 g jemně nasekaných para ořechů
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvých bylinek (např. petržel, tymián)
  • olej na smažení

Postup přípravy

  • V míse smíchej mleté maso, vejce, česnek, cibuli, para ořechy, strouhanku, hořčici, sůl, pepř a bylinky.
  • Ze směsi vytvaruj karbanátky (cca 6–8 kusů).
  • Na pánvi rozehřej trochu oleje a karbanátky opeč z obou stran dozlatova, celkem asi 8–10 minut.
  • Podávej teplé – třeba s bramborovou kaší, zeleninou nebo pečivem.