Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 malá cibule (najemno)
- 50 g jemně nasekaných para ořechů
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 1 lžíce čerstvých bylinek (např. petržel, tymián)
- olej na smažení
Postup přípravy
- V míse smíchej mleté maso, vejce, česnek, cibuli, para ořechy, strouhanku, hořčici, sůl, pepř a bylinky.
- Ze směsi vytvaruj karbanátky (cca 6–8 kusů).
- Na pánvi rozehřej trochu oleje a karbanátky opeč z obou stran dozlatova, celkem asi 8–10 minut.
- Podávej teplé – třeba s bramborovou kaší, zeleninou nebo pečivem.