Hrníčkové čokoládové muffiny s arašídy

Ingredience

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1/2 hrnku cukru (třtinový nebo krupice)
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/3 hrnku oleje (např. slunečnicového)
  • 1/2 hrnku bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1 hrst nasekaných arašídů (natural nebo lehce solených)
  • 1/2 hrnku nasekané hořké nebo mléčné čokolády (volitelné, ale doporučené)

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 180 °C a připrav si plech na muffiny + papírové košíčky.
  • V míse smíchej všechny suché ingredience: mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • V jiné misce prošlehej vejce, mléko, olej a jogurt.
  • Spoj suché a mokré suroviny – nepřemíchej moc, jen do spojení. Přidej nasekané arašídy a čokoládu.
  • Těsto rozděl do formiček cca do 3/4 výšky.
  • Peč 18–22 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pružné a špejle po zapíchnutí suchá.
  • Nech muffiny trochu vychladnout – podávej teplé i studené, výborné jsou i druhý den!