Ingredience
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1/2 hrnku cukru (třtinový nebo krupice)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1/3 hrnku oleje (např. slunečnicového)
- 1/2 hrnku bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 hrst nasekaných arašídů (natural nebo lehce solených)
- 1/2 hrnku nasekané hořké nebo mléčné čokolády (volitelné, ale doporučené)
Postup přípravy
- Předehřej troubu na 180 °C a připrav si plech na muffiny + papírové košíčky.
- V míse smíchej všechny suché ingredience: mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné misce prošlehej vejce, mléko, olej a jogurt.
- Spoj suché a mokré suroviny – nepřemíchej moc, jen do spojení. Přidej nasekané arašídy a čokoládu.
- Těsto rozděl do formiček cca do 3/4 výšky.
- Peč 18–22 minut, dokud nejsou muffiny na povrchu pružné a špejle po zapíchnutí suchá.
- Nech muffiny trochu vychladnout – podávej teplé i studené, výborné jsou i druhý den!