Kokosové řezy z bílků na plech

Na těsto

  • 6 bílků
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g strouhaného kokosu
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička citronové šťávy

Na krém

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla

Na čokoládovou polevu

  • 150 g hořké čokolády
  • 50 g másla

Postup přípravy

Těsto

  • Předehřej troubu na 180 °C a vylož plech pečicím papírem.
  • Bílky vyšlehej s citronovou šťávou do tuhého sněhu.
  • Postupně přidávej moučkový cukr a vanilkový cukr, šlehej, dokud nebude směs lesklá.
  • Pomalu vmíchej kokos, mouku a rozpuštěné máslo.
  • Těsto rozetři na plech a peč asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne.
  • Nech korpus vychladnout.

Krém

  • Uvař pudink z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku dle návodu na obalu.
  • Po uvaření nech pudink vychladnout a poté do něj zašlehej změklé máslo, aby vznikl hladký krém.
  • Krém rovnoměrně rozetři na vychladlý kokosový korpus.

Čokoládová poleva

  • Ve vodní lázni rozpusť hořkou čokoládu spolu s máslem.
  • Polevu nalij na vrstvu krému a rozetři ji po celém povrchu.