Na těsto
- 6 bílků
- 200 g moučkového cukru
- 150 g strouhaného kokosu
- 100 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička citronové šťávy
Na krém
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 lžíce cukru
- 150 g másla
Na čokoládovou polevu
- 150 g hořké čokolády
- 50 g másla
Postup přípravy
Těsto
- Předehřej troubu na 180 °C a vylož plech pečicím papírem.
- Bílky vyšlehej s citronovou šťávou do tuhého sněhu.
- Postupně přidávej moučkový cukr a vanilkový cukr, šlehej, dokud nebude směs lesklá.
- Pomalu vmíchej kokos, mouku a rozpuštěné máslo.
- Těsto rozetři na plech a peč asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Nech korpus vychladnout.
Krém
- Uvař pudink z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku dle návodu na obalu.
- Po uvaření nech pudink vychladnout a poté do něj zašlehej změklé máslo, aby vznikl hladký krém.
- Krém rovnoměrně rozetři na vychladlý kokosový korpus.
Čokoládová poleva
- Ve vodní lázni rozpusť hořkou čokoládu spolu s máslem.
- Polevu nalij na vrstvu krému a rozetři ji po celém povrchu.