Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 150 g másla (měkkého)
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
- Kokos na posypání
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, strouhaný kokos a špetku soli.
- Přidejte měkké máslo, vejce a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
- Po odležení těsto rozválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi 5 mm.
- Vykrajujte různé tvary cukroví pomocí vánočních formiček (hvězdy, vločky, stromečky apod.).
- Přendejte vykrojené tvary na připravený plech. Posypte je strouhaným kokosem.
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud cukroví nezíská lehce zlatavou barvu.
- Nechte cukroví vychladnout na plechu a poté je přendejte na talíř.