Kokosové vánoční cukroví

Ingredience:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g másla (měkkého)
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • Kokos na posypání

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, strouhaný kokos a špetku soli.
  • Přidejte měkké máslo, vejce a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  • Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
  • Po odležení těsto rozválejte na pomoučeném válu na tloušťku asi 5 mm.
  • Vykrajujte různé tvary cukroví pomocí vánočních formiček (hvězdy, vločky, stromečky apod.).
  • Přendejte vykrojené tvary na připravený plech. Posypte je strouhaným kokosem.
  • Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud cukroví nezíská lehce zlatavou barvu.
  • Nechte cukroví vychladnout na plechu a poté je přendejte na talíř.