Korpus z mandlové mouky

Ingredience:

  • 200 g mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky (volitelné, pro lepší strukturu)
  • 50 g másla (rozpuštěného)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • Špetka soli

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si dortovou nebo koláčovou formu (průměr cca 23 cm), kterou vymažete máslem.
  • V míse smíchejte mandlovou mouku, kokosovou mouku (pokud používáte) a špetku soli.
  • Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a med nebo javorový sirup. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Těsto rovnoměrně vtlačte do připravené formy, vytvarujte okraje do požadované výšky a tloušťky.
  • Pečte korpus v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dokud není zlatavý a pevný na dotek.
  • Nechte korpus vychladnout ve formě před dalším použitím nebo plněním.