Ingredience na maso
- 500 g krůtích prsou (nakrájených na plátky nebo nudličky)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1 lžička mleté papriky (sladké nebo pálivé podle chuti)
- 1 lžička česnekového prášku (volitelné)
Ingredience na arašídovou omáčku
- 3 lžíce arašídového másla (ideálně hladkého)
- 200 ml kokosového mléka nebo vody (dle požadované krémovosti)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru (volitelné)
- Špetka chilli vloček (pro pikantní variantu)
Na ozdobu
- Nasekané arašídy
- Jarní cibulka (nakrájená na kolečka)
- Čerstvý koriandr nebo petržel
Postup přípravy
- Příprava masa: Krůtí prsa osol, opepři, přidej papriku a česnekový prášek. Na pánvi rozehřej olivový olej a maso opeč dozlatova z obou stran, přibližně 5–7 minut na každé straně, dokud není propečené. Poté maso vyjmi a nech chvíli odpočinout.
- Arašídová omáčka: Ve stejné pánvi (nebo v menším hrnci) smíchej arašídové máslo, kokosové mléko, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, med, česnek a zázvor. Pomalu zahřívej a míchej, dokud omáčka nezhoustne a nebude hladká. Pokud je omáčka příliš hustá, přidej trochu vody.
- Spojení: Krůtí maso nakrájej na tenké plátky a přelij arašídovou omáčkou. Pokud chceš, krátce maso v omáčce prohřej.
- Servírování: Podávej posypané nasekanými arašídy, jarní cibulkou a čerstvými bylinkami. Výborné s rýží, nudlemi nebo na salátu.