Krůtí stir-fry s arašídy a zeleninou

Ingredience

  • 400 g krůtího masa (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 paprika (červená nebo žlutá)
  • 1 brokolice (rozdělená na malé růžičky)
  • 2 mrkve (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na proužky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 50 g arašídů (nesolené, opečené)
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje (nebo rostlinného)
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  • Limetka na ozdobu
  • Sezamová semínka (volitelné)

Postup přípravy

  • Na pánvi rozehřej sezamový olej a přidej krůtí maso. Smaž ho do zlatova, přibližně 5–7 minut.
  • Přidej nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a krátce osmaž.
  • Přidej papriku, brokolici a mrkev. Smaž na vysokém plameni 3–4 minuty, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane křupavá.
  • Vmíchej sójovou omáčku a med. Nech směs krátce prohřát, aby se chutě spojily.
  • Na závěr přidej opečené arašídy a promíchej.
  • Podávej s limetkou a sezamovými semínky.