Linguine s kešu ořechovým pestem

Na těstoviny

  • 200 g linguine (nebo jiných dlouhých těstovin)
  • sůl do vody na vaření

Na kešu pesto

  • 60 g přírodních kešu ořechů (namočených min. 1 hodinu)
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody (nebo podle potřeby)
  • 2 lžíce lahůdkového droždí nebo parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • šťáva z ¼ citronu

Postup přípravy

  • Kešu slij, vlož do mixéru a přidej bazalku, česnek, olej, vodu, droždí nebo parmazán, citron a sůl s pepřem. Mixuj do krémové konzistence.
  • Uvař linguine ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slij a trochu vody z vaření si ponech.
  • Těstoviny smíchej s pestem, podle potřeby přidej trochu vody z vaření, aby vznikla hladká omáčka.
  • Podávej ihned – můžeš ozdobit lístkem bazalky nebo pár kousky kešu.