Na těstoviny
- 200 g linguine (nebo jiných dlouhých těstovin)
- sůl do vody na vaření
Na kešu pesto
- 60 g přírodních kešu ořechů (namočených min. 1 hodinu)
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody (nebo podle potřeby)
- 2 lžíce lahůdkového droždí nebo parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
- šťáva z ¼ citronu
Postup přípravy
- Kešu slij, vlož do mixéru a přidej bazalku, česnek, olej, vodu, droždí nebo parmazán, citron a sůl s pepřem. Mixuj do krémové konzistence.
- Uvař linguine ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slij a trochu vody z vaření si ponech.
- Těstoviny smíchej s pestem, podle potřeby přidej trochu vody z vaření, aby vznikla hladká omáčka.
- Podávej ihned – můžeš ozdobit lístkem bazalky nebo pár kousky kešu.