Losos s piniovými oříšky a špenátem

Ingredience

  • 2 filety lososa
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g piniových oříšků
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Citron na ozdobu

Postup přípravy

  • Osolte a opepřete filety lososa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a lososa opečte kůží dolů na středně vysoké teplotě, dokud nebude zlatavý a křupavý, asi 4–5 minut na každé straně. Odložte stranou.
  • Na té samé pánvi krátce orestujte piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Pak je vyjměte a dejte stranou.
  • Na pánvi přidejte česnek a špenát a restujte, dokud špenát nezvadne. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou.
  • Na talíř dejte špenát jako podklad, položte na něj filet lososa a posypte piniovými oříšky. Ozdobte plátkem citronu.