Ingredience
- 2 filety lososa
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g piniových oříšků
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 stroužky česneku (najemno nasekané)
- 1 lžíce citronové šťávy
- Citron na ozdobu
Postup přípravy
- Osolte a opepřete filety lososa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a lososa opečte kůží dolů na středně vysoké teplotě, dokud nebude zlatavý a křupavý, asi 4–5 minut na každé straně. Odložte stranou.
- Na té samé pánvi krátce orestujte piniové oříšky, dokud nezezlátnou. Pak je vyjměte a dejte stranou.
- Na pánvi přidejte česnek a špenát a restujte, dokud špenát nezvadne. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou.
- Na talíř dejte špenát jako podklad, položte na něj filet lososa a posypte piniovými oříšky. Ozdobte plátkem citronu.