Ingredience:
- 120 g cukru moučka
- 80 g práškového cukru
- 60 g kokosové mouky
- 2 bílky
- špetka soli
- potravinářské barvivo (dle chuti)
- 150 g cukru krystal
- 50 ml vody
Postup přípravy:
- Přeceďte cukr moučka a práškový cukr přes jemné síto a smíchejte s kokosovou moukou.
- Ve velké míse ušlehejte bílky se špetkou soli do polotuhé konzistence.
- Přidejte potravinářské barvivo a pokračujte ve šlehání, dokud bílky nejsou tuhé.
- V kastrůlku zahřejte cukr krystal a vodu, dokud nedosáhne teploty 118 °C.
- Pomalu přidejte horký sirup k bílkovému sněhu, přitom neustále šlehejte.
- Postupně vmíchejte suché ingredience do bílkové směsi, dokud není těsto hladké a lesklé.
- Předehřejte troubu na 150 °C.
- Naplňte cukrářský sáček těstem a vytlačujte malé kruhy na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte makronky odpočívat 30 minut, aby povrch ztvrdl.
- Pečte 12-15 minut, dokud nejsou makronky suché na dotek.
- Nechte je úplně vychladnout na plechu.
- Náplň: Můžete použít ganache, džem nebo máslový krém dle chuti.
- Spojte makronky náplní a podávejte.