Makronky
- 100 g mandlové mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 bílky (pokojová teplota)
- 100 g krupicového cukru
- Potravinářské barvivo (volitelné)
Pistáciová ganache
- 100 g bílé čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
- 40 g pistáciové pasty
Ingredience
- Přesijte mandlovou mouku a moučkový cukr, aby byla směs jemná.
- Vyšlehejte bílky do pěny a postupně přidávejte krupicový cukr, dokud nezískáte pevný sníh. Můžete přidat potravinářské barvivo pro jemný zelený odstín.
- Do sněhu opatrně zapracujte směs mandlové mouky a moučkového cukru. Míchejte, dokud těsto není lesklé a hladké, ale stále drží tvar (tzv. „lava“ konzistence).
- Na plech s pečicím papírem naneste malé kruhy (pomocí cukrářského sáčku). Nechte stát 30 minut, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
- Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 12-15 minut. Nechte vychladnout.
- Zahřejte smetanu ke šlehání a nalijte ji na nasekanou bílou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Přidejte pistáciovou pastu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout v lednici, aby ganache ztuhla.
- Na jednu skořápku naneste pomocí sáčku pistáciovou ganache a přiklopte druhou skořápkou.
- Uchovávejte v lednici alespoň 24 hodin, aby se chutě propojily.