Makronky s pistáciovou ganache

Makronky

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 bílky (pokojová teplota)
  • 100 g krupicového cukru
  • Potravinářské barvivo (volitelné)

Pistáciová ganache

Ingredience

  • Přesijte mandlovou mouku a moučkový cukr, aby byla směs jemná.
  • Vyšlehejte bílky do pěny a postupně přidávejte krupicový cukr, dokud nezískáte pevný sníh. Můžete přidat potravinářské barvivo pro jemný zelený odstín.
  • Do sněhu opatrně zapracujte směs mandlové mouky a moučkového cukru. Míchejte, dokud těsto není lesklé a hladké, ale stále drží tvar (tzv. „lava“ konzistence).
  • Na plech s pečicím papírem naneste malé kruhy (pomocí cukrářského sáčku). Nechte stát 30 minut, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
  • Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 12-15 minut. Nechte vychladnout.
  • Zahřejte smetanu ke šlehání a nalijte ji na nasekanou bílou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Přidejte pistáciovou pastu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout v lednici, aby ganache ztuhla.
  • Na jednu skořápku naneste pomocí sáčku pistáciovou ganache a přiklopte druhou skořápkou.
  • Uchovávejte v lednici alespoň 24 hodin, aby se chutě propojily.