Ingredience
- 200 g hořké čokolády (ideálně 70 %)
- 150 g másla (nebo kokosového tuku pro bezmléčnou verzi)
- 3 vejce
- 150 g cukru (třtinový nebo klasický)
- 100 g mletých mandlí (mandlová mouka)
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- (volitelné) hrst nasekaných ořechů nebo kousků čokolády navrch
Postup přípravy
- Předehřej troubu na 170 °C. Připrav si menší pekáček (cca 20 × 20 cm) – vylož ho pečicím papírem nebo lehce vymaž.
- Čokoládu s máslem rozpusť ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce. Nech chvíli vychladnout.
- Vejce vyšlehej s cukrem do pěny (cca 2–3 minuty). Přidej vanilku a špetku soli.
- Přilij čokoládovo-máslovou směs a promíchej.
- Přisyp mleté mandle a zlehka promíchej, dokud nevznikne hladké těsto.
- Nalij těsto do formy a peč cca 20–25 minut – střed by měl zůstat vláčný, ale ne tekutý. Nepeč příliš dlouho, ať brownies neztratí svoji krémovou strukturu.
- Nech úplně vychladnout, poté krájej na kostky.