Mandlové brownies

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády (ideálně 70 %)
  • 150 g másla (nebo kokosového tuku pro bezmléčnou verzi)
  • 3 vejce
  • 150 g cukru (třtinový nebo klasický)
  • 100 g mletých mandlí (mandlová mouka)
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • (volitelné) hrst nasekaných ořechů nebo kousků čokolády navrch

Postup přípravy

  • Předehřej troubu na 170 °C. Připrav si menší pekáček (cca 20 × 20 cm) – vylož ho pečicím papírem nebo lehce vymaž.
  • Čokoládu s máslem rozpusť ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnce. Nech chvíli vychladnout.
  • Vejce vyšlehej s cukrem do pěny (cca 2–3 minuty). Přidej vanilku a špetku soli.
  • Přilij čokoládovo-máslovou směs a promíchej.
  • Přisyp mleté mandle a zlehka promíchej, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Nalij těsto do formy a peč cca 20–25 minut – střed by měl zůstat vláčný, ale ne tekutý. Nepeč příliš dlouho, ať brownies neztratí svoji krémovou strukturu.
  • Nech úplně vychladnout, poté krájej na kostky.