Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 70 g moučkového cukru
- 150 g másla (změklého)
- 1 vanilkový cukr
- 2 žloutky
- Špetka soli
- Cukr na obalení (moučkový nebo vanilkový)
Postup přípravy
- Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte změklé máslo a žloutky. Vše důkladně propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte jej odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
- Tvarování rohlíčků: Z vychlazeného těsta oddělujte malé kousky a z nich vytvarujte rohlíčky. Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečení: Předem předehřejte troubu na 170°C. Rohlíčky pečte zhruba 10-12 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout. Dejte pozor, aby zůstaly světlé.
- Obalení: Horké rohlíčky ještě teplé obalujte v moučkovém nebo vanilkovém cukru, podle vaší chuti.
- Servírování: Po vychladnutí jsou rohlíčky připravené k podávání. Uchovávejte je v uzavřené dóze, aby zůstaly krásně měkké.