Mandlové rohlíčky

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 70 g moučkového cukru
  • 150 g másla (změklého)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • Špetka soli
  • Cukr na obalení (moučkový nebo vanilkový)

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte změklé máslo a žloutky. Vše důkladně propracujte, dokud nevznikne hladké těsto. Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte jej odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  • Tvarování rohlíčků: Z vychlazeného těsta oddělujte malé kousky a z nich vytvarujte rohlíčky. Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečení: Předem předehřejte troubu na 170°C. Rohlíčky pečte zhruba 10-12 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout. Dejte pozor, aby zůstaly světlé.
  • Obalení: Horké rohlíčky ještě teplé obalujte v moučkovém nebo vanilkovém cukru, podle vaší chuti.
  • Servírování: Po vychladnutí jsou rohlíčky připravené k podávání. Uchovávejte je v uzavřené dóze, aby zůstaly krásně měkké.