Mandlové sušenky cantuccini

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 150 g celých neloupaných mandlí (lehce opražených)
  • volitelně: nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra

Postup přípravy

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • V míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým extraktem, poté přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • Vmíchejte mandle (a případně kůru).
  • Z těsta vytvořte 2–3 válečky (asi 5 cm široké), položte na plech s pečicím papírem.
  • Pečte 20–25 minut, dokud nezezlátnou. Poté nechte 10 minut chladnout.
  • Vychladlé válečky nakrájejte šikmo na plátky (cca 1–1,5 cm) a pečte ještě 10 minut z každé strany, aby byly suché a křupavé.