Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- 150 g celých neloupaných mandlí (lehce opražených)
- volitelně: nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým extraktem, poté přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte mandle (a případně kůru).
- Z těsta vytvořte 2–3 válečky (asi 5 cm široké), položte na plech s pečicím papírem.
- Pečte 20–25 minut, dokud nezezlátnou. Poté nechte 10 minut chladnout.
- Vychladlé válečky nakrájejte šikmo na plátky (cca 1–1,5 cm) a pečte ještě 10 minut z každé strany, aby byly suché a křupavé.