Ingredience
- 200 g mandlové mouky (jemně mletá)
- 5 vajec
- 1 lžička jablečného octa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje (nebo roztopeného kokosového oleje)
- volitelně: semínka na posypání (lněné, slunečnicové, dýňové)
Postup přípravy
- Předehřej troubu na 170 °C.
- Odděl bílky od žloutků. Bílky vyšlehej se špetkou soli do pevného sněhu.
- Ve druhé míse smíchej žloutky, mandlovou mouku, jedlou sodu, ocet a olej.
- Opatrně vmíchej sníh z bílků do těsta – pomalu a postupně.
- Nalij těsto do malé formy na chléb vyložené pečicím papírem.
- Posyp semínky, pokud chceš.
- Peč 30–35 minut, dokud povrch není zlatavý a špejle nevyjde suchá.
- Nech zcela vychladnout před krájením.