Pistáciové makronky

Ingredience:

  • 100g mletých pistácií
  • 200g moučkového cukru
  • 100g strouhaného kokosu
  • 2 bílky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli

Pro náplň:

  • 100g bílé čokolády
  • 50g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce mletých pistácií

Postup přípravy:

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Ve velké míse smíchejte mleté pistácie, moučkový cukr, strouhaný kokos, špetku soli a vanilkový extrakt.
  • Přidejte bílky a zpracujte těsto, dokud není hladké a lepivé.
  • Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku vytvořte malé kopečky těsta.
  • Pečte 10-12 minut.
  • Nechte je vychladnout na plechu.
  • Pro náplň rozpusťte bílou čokoládu se smetanou a přimíchejte mleté pistácie. Nechte vychladnout, dokud směs nezhoustne.
  • Každou makronku potřete náplní a spojte je s další makronkou.