Ingredience:
- 100g mletých pistácií
- 200g moučkového cukru
- 100g strouhaného kokosu
- 2 bílky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
Pro náplň:
- 100g bílé čokolády
- 50g smetany ke šlehání
- 2 lžíce mletých pistácií
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Ve velké míse smíchejte mleté pistácie, moučkový cukr, strouhaný kokos, špetku soli a vanilkový extrakt.
- Přidejte bílky a zpracujte těsto, dokud není hladké a lepivé.
- Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku vytvořte malé kopečky těsta.
- Pečte 10-12 minut.
- Nechte je vychladnout na plechu.
- Pro náplň rozpusťte bílou čokoládu se smetanou a přimíchejte mleté pistácie. Nechte vychladnout, dokud směs nezhoustne.
- Každou makronku potřete náplní a spojte je s další makronkou.