Pistáciové makronky

Ingredience na makronky

  • 120 g mandlové mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 90 g vaječných bílků (přibližně 3 vejce)
  • 100 g krupicového cukru
  • Špetka zeleného potravinářského barviva (volitelné)
  • Špetka soli

Ingredience na pistáciovou náplň

  • 150 g mascarpone
  • 100 g pistáciového másla
  • 50 g moučkového cukru (množství upravte podle chuti)

Postup přípravy

  • Příprava suchých ingrediencí: Mandlovou mouku a moučkový cukr prosijte dohromady do jemné směsi.
  • Šlehání bílků: Vaječné bílky šlehejte se špetkou soli, dokud nezačnou tvořit měkké špičky. Postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte do tuhého lesklého sněhu. Přidejte barvivo, pokud používáte.
  • Spojení ingrediencí: Do sněhu po částech vmíchejte směs mandlové mouky a cukru. Jemně promíchejte tak, aby těsto bylo hladké, ale ne příliš tekuté.
  • Tvarování makronek: Připravené těsto přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kolečka o průměru asi 3 cm. Plechem několikrát lehce udeřte o stůl, aby unikly vzduchové bubliny. Nechte makronky odpočívat 30–60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří tenká krusta.
  • Pečení: Předehřejte troubu na 150 °C a pečte makronky 12–15 minut. Po upečení je nechte zcela vychladnout, než je sundáte z plechu.
  • Postup na pistáciovou náplň: V míse smíchejte mascarpone, pistáciové máslo a moučkový cukr. Šlehejte dohladka. Náplň přendejte do cukrářského sáčku.
  • Sestavení makronek: Na spodní stranu jedné skořápky naneste pistáciovou náplň a přikryjte druhou skořápkou. Hotové makronky skladujte v lednici alespoň 24 hodin před podáváním pro nejlepší chuť.