Ingredience:
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g kokosové moučky (plus extra na obalení)
Postup přípravy:
- Příprava čokoládové směsi: Čokoládu nasekejte na malé kousky a dejte do misky. Smetanu zahřejte téměř k varu a přelijte přes čokoládu. Nechte stát 1 minutu a poté promíchejte, dokud nevznikne hladká čokoládová směs. Přidejte máslo a vanilkový extrakt, promíchejte dokud nejsou plně začleněny.
- Ztuhnutí: Směs přikryjte a dejte do lednice na 2-3 hodiny, nebo dokud neztuhne.
- Tvoření kuliček: Jakmile je směs pevná, lžící nabírejte malé množství a formujte kuličky. Každou kuličku obalte v kokosové moučce.
- Dokončení: Uložte hotové kuličky na talíř a před podáváním nechte ještě asi hodinu odpočinout v chladničce.