Ingredience:
- 1 šálek kuskusu
- 1 1/2 šálku horké vody
- 1/2 šálku kešu ořechů
- 1/4 šálku sušených rozinek
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu (nebo podle chuti)
- 1/2 lžičky skořice (volitelně)
- Špetka soli
Postup:
- V hrnci přiveďte vodu k varu. Jakmile voda vaří, přidejte kuskus a špetku soli. Zamíchejte, zakryjte hrnec poklicí a nechte kuskus odpočívat asi 5-7 minut, nebo dokud neabsorbuje veškerou vodu.
- Mezitím v malé pánvi rozpalte máslo na středním ohni.
- Přidejte kešu ořechy do rozpuštěného másla a smažte je asi 2-3 minuty, dokud nezačnou lehce hnědnout. Důkladně je pozorujte, protože se mohou rychle přepálit.
- Přidejte sušené rozinky k kešu ořechům a smažte dalších 1-2 minut, dokud se rozinky nenafouknou.
- Poté ke kuskusu přidejte smažené kešu ořechy, rozinky, med a skořici .Lehce promíchejte všechny ingredience, aby se rovnoměrně spojily.
- Ochutnejte kuskus a případně přidejte více medu nebo skořice podle svých preferencí.
- Kuskus podávejte teplý jako sladkou přílohu nebo dezert. Můžete ho také ozdobit dalšími kešu ořechy nebo sušeným ovocem, podle představivosti.