Ingredience
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml, plnotučné)
- 1 menší cibule (nasekaná najemno)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky mletého kmínu (volitelně)
- 1 lžíce olivového nebo kokosového oleje
- sůl, pepř podle chuti
- šťáva z limetky nebo citronu (dle chuti)
- čerstvý koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
Volitelné doplnění
- vařené mungo nebo cizrna
- restované tofu nebo kuřecí maso
- dušená zelenina (mrkev, brokolice, cuketa)
Postup přípravy
- Na oleji orestuj cibuli dozlatova, přidej česnek a zázvor, krátce opeč.
- Vmíchej kurkumu a kmín, nechej koření rozvonět.
- Přilij kokosové mléko, dobře promíchej.
- Vař na mírném ohni 8–10 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne.
- Ochuť solí, pepřem a trochou limetkové šťávy.
- Podávej s rýží, posypané bylinkami.