Kokosová roláda s mascarpone

Těsto

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 1 lžička prášku do pečiva

Krém

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • Strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně vmíchejte mouku, kokos a prášek do pečiva, dokud nezískáte hladké těsto.
  • Pečení těsta: Nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
  • Rolování: Horký plát těsta ihned po upečení přesuňte na vlhkou utěrku a srolujte. Nechte vychladnout.
  • Krém: Vyšlehejte mascarpone se smetanou a cukrem do hladkého krému.
  • Plnění a dokončení: Rozbalte těsto, natřete krémem a opět srolujte. Povrch rolády posypte strouhaným kokosem.