Kokosové kuličky rafaelo

Ingredience:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 200 g slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • Mandle (celé, oloupané)
  • Strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy:

  • Příprava směsi: V misce smíchejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vyšlehejte do hladka. Přidejte kondenzované mléko a postupně vmíchejte strouhaný kokos. Směs důkladně promíchejte.
  • Tvarování kuliček: Ze směsi odtrhávejte malé kousky a tvarujte z nich kuličky. Do středu každé kuličky vložte jednu mandli. Poté kuličky obalte ve strouhaném kokosu.
  • Chlazení: Hotové kuličky uložte na talíř a nechte v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
  • Podávání: Kokosové kuličky podávejte vychlazené. Jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy nebo jen tak ke kávě.