Ingredience:
- 200 g sušenek (např. BeBe)
- 100 g másla
Pro náplň:
- 500 g kvalitního krémového sýra
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- 3 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- 50 g strouhaného kokosu, opraženého
- smetana ke šlehání
Postup přípravy:
- Příprava korpusu: Rozdrtěte sušenky na jemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs důkladně utlačte na dno formy o průměru cca 23 cm, kterou jste vyložili pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Nechte vychladnout.
- Příprava náplně: Ve velké míse smíchejte krémový sýr, cukr, vanilkový extrakt a vejce dohladka. Přidejte smetanu a kokos, a důkladně promíchejte. Rozetřete náplň na připravený korpus.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 160°C asi 55 minut, nebo dokud není cheesecake pevný, ale uprostřed stále trochu vláčný. Nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi.
- Dokončení: Cheesecake nechte přes noc v lednici ztuhnout. Před podáváním posypte vrch opraženým kokosem a případně ozdobte šlehačkou.