Kokosový cheesecake

Ingredience:

  • 200 g sušenek (např. BeBe)
  • 100 g másla

Pro náplň:

  • 500 g kvalitního krémového sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 3 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 50 g strouhaného kokosu, opraženého
  • smetana ke šlehání

Postup přípravy:

  • Příprava korpusu: Rozdrtěte sušenky na jemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs důkladně utlačte na dno formy o průměru cca 23 cm, kterou jste vyložili pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Nechte vychladnout.
  • Příprava náplně: Ve velké míse smíchejte krémový sýr, cukr, vanilkový extrakt a vejce dohladka. Přidejte smetanu a kokos, a důkladně promíchejte. Rozetřete náplň na připravený korpus.
  • Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 160°C asi 55 minut, nebo dokud není cheesecake pevný, ale uprostřed stále trochu vláčný. Nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně otevřenými dveřmi.
  • Dokončení: Cheesecake nechte přes noc v lednici ztuhnout. Před podáváním posypte vrch opraženým kokosem a případně ozdobte šlehačkou.