Medoví kokosoví ježci

Ingredience:

  • Med - 100ml
  • Máslo - 100g
  • Hnědý cukr - 50g
  • Hladká mouka - 250g
  • Mletá skořice - 1 lžička
  • Mleté hřebíčky - 1/2 lžičky
  • Kakao - 2 lžíce
  • Kokosová moučka - pro obalení
  • Čokoládové kousky nebo perličky - pro oči a nos

Postup:

  • Příprava těsta - V hrnci rozpusťte máslo s medem a hnědým cukrem. Nechte mírně vychladnout. Poté směs smíchejte s moukou, skořicí, hřebíčkem a kakaem a vytvořte hladké těsto.
  • Tvoření ježků - Z těsta vytvořte malé oválné tělíčka a na jednom konci je trochu zploštěte, aby vypadaly jako ježci.
  • Pečení - Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut.
  • Dekorace - Po upečení a vychladnutí ježků namočte horní část do čokolády a posypte kokosovou moučkou. Použijte čokoládové kousky nebo perličky pro oči a nos.
  • Podávání - Nechte ježky úplně vychladnout a jsou připravené k podávání.