Ingredience:
- Med - 100ml
- Máslo - 100g
- Hnědý cukr - 50g
- Hladká mouka - 250g
- Mletá skořice - 1 lžička
- Mleté hřebíčky - 1/2 lžičky
- Kakao - 2 lžíce
- Kokosová moučka - pro obalení
- Čokoládové kousky nebo perličky - pro oči a nos
Postup:
- Příprava těsta - V hrnci rozpusťte máslo s medem a hnědým cukrem. Nechte mírně vychladnout. Poté směs smíchejte s moukou, skořicí, hřebíčkem a kakaem a vytvořte hladké těsto.
- Tvoření ježků - Z těsta vytvořte malé oválné tělíčka a na jednom konci je trochu zploštěte, aby vypadaly jako ježci.
- Pečení - Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-15 minut.
- Dekorace - Po upečení a vychladnutí ježků namočte horní část do čokolády a posypte kokosovou moučkou. Použijte čokoládové kousky nebo perličky pro oči a nos.
- Podávání - Nechte ježky úplně vychladnout a jsou připravené k podávání.