Kokosové řezy s krémem

Korpus

  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 80 g strouhaného kokosu

Krém

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 3 lžíce cukru
  • 150 g másla (pokojové teploty)
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na povrch

  • strouhaný kokos na posypání
  • volitelně: čokoládová poleva nebo bílé čokoládové hobliny

Postup přípravy

  • Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, postupně zašlehejte olej a mléko.
  • Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kokosem.
  • Těsto vlijte na plech (30×40 cm) vyložený pečicím papírem.
  • Pečte při 170 °C cca 20–25 minut, nechte vychladnout.
  • Uvařte pudink v mléce s cukrem, nechte zcela vychladnout.
  • Vyšlehejte máslo a postupně přidávejte studený pudink a vanilkový extrakt.
  • Krém rovnoměrně rozetřete na korpus, posypte kokosem a dejte ztuhnout do lednice.